
Omlet na parze z sosie miodowo-czosnkowym – Anna Dembska

Omlet w nowej odsłonie! Zapomnij o klasyce i odkryj delikatny omlet na parze, inspirowany azjatycką kuchnią. Wystarczy kilka składników, a wyjątkowy smak zapewni pasta miodowo-czosnkowa House of Asia. Podawaj z chrupiącą dymką, kiełkami i sezamem – gotowe w 10 minut! Za przepis dziękujemy Annie Dembskiej.
Liczba porcji: 2
Czas: 10 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1 Pasta miodowo-czosnkowa House of Asia
- Kiełki fasoli mung z House of Asia wedle uznania
- Sezam biały House of Asia
- 5 jajek
- 70 ml śmietanki 30%
- szczypta soli
- 2 cm korzenia imbiru posiekany
- 2-3 łyżki dymki posiekanej
Sposób przygotowania
- Jajka zblenduj ze śmietanką i dopraw solą-przelej do naczynia i ugotuj na parze przez 5-7 minut.
- Polej obficie pastą miodowo-czosnkową, dodaj kiełki fasoli mung, dymkę, imbir i sezam.