Mięciutkie i sprężyste makaronowe noodle to prawdziwie uzależniające danie. Spróbuj go w domu, a będziesz go robić w kółko. Nasz gotowy makaron udon tylko przyspieszy sprawę i całe danie wykonasz w 15 min. Za przepis dziękujemy Deliciousplace.pl
Składniki
|
Sposób przygotowania
- Sos satay połącz z wodą, octem ryżowym, startym drobno czosnkiem i imbirem.
- Paprykę pokrój w paski, z groszku odetnij końcówki i pokrój go na mniejsze kawałki, szalotkę posiekaj w piórka.
- Makaron wrzuć do wrzątku i gotuj 1-2 minuty. Odcedź.
- Na rozgrzany olej wrzuć mięso i smaż minutę. Dodaj groszek, paprykę i szalotkę, posól. Po 2-3 minutach smażenia wlej wcześniej przygotowany sos i podgrzej chwilę. Dorzuć makaron i obtocz w sosie.
- Wyłóż danie na talerze, skrop odrobiną oleju sezamowego i posyp dymką.
|