
Owsianka z tahini

Czy wiesz, że tahini to nie tylko składnik hummusu? Dodaj je do owsianki i odkryj zupełnie nowy wymiar smaku – lekko sezamowy, delikatnie orzechowy i mega kremowy. Ta wersja z mleczkiem kokosowym, malinami i wiórkami to absolutny hit!
Liczba porcji: 2
Czas: 15 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 400 ml Mleczka kokosowego House of Asia 5-7%
- 1 łyżeczka Tahini Premium QF Quality Food
- 50 g płatków owsianych błyskawicznych bezglutenowych
- 50 g świeżych malin
- 1 łyżka miodu lub melasy
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- szczypta soli
Sposób przygotowania
- Mleczko kokosowe przed otwarciem dokładnie wstrząśnij, przelej do garnka, dodaj płatki owsiane, a następnie doprowadź do wrzenia, gotuj 3 minuty, potem zmniejsz moc palnika na minimum i pozostaw pod przykryciem jeszcze na 5-7 minut. Pod koniec dodaj pastę tahini oraz miód, całość wymieszaj i dopraw odrobiną soli.
- Gotową owsiankę przełóż do miski, dodaj maliny i na końcu posyp wiórkami kokosowymi.