Owsianka z tahini

Czy wiesz, że tahini to nie tylko składnik hummusu? Dodaj je do owsianki i odkryj zupełnie nowy wymiar smaku – lekko sezamowy, delikatnie orzechowy i mega kremowy. Ta wersja z mleczkiem kokosowym, malinami i wiórkami to absolutny hit!

5 / 5. Ilość głosów: 318

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Mleczko kokosowe przed otwarciem dokładnie wstrząśnij, przelej do garnka, dodaj płatki owsiane, a następnie doprowadź do wrzenia, gotuj 3 minuty, potem zmniejsz moc palnika na minimum i pozostaw pod przykryciem jeszcze na 5-7 minut. Pod koniec dodaj pastę tahini oraz miód, całość wymieszaj i dopraw odrobiną soli.
  2. Gotową owsiankę przełóż do miski, dodaj maliny i na końcu posyp wiórkami kokosowymi.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI