Pad Thai z krewetkami w 15 minut



Pad Thai z krewetkami w 15 minut House of Asia

Jak zrobić tajskiego klasyka w 15 minut w domu? Skorzystaj z naszej gotowej aromatycznej pasty Pad Thai, lekkiego makaronu ryżowego oraz oryginalnego sosu rybnego. 

 

Składniki

• 100 g Makaronu ryżowego 5mm House of Asia

• 70 g Pasty Pad Thai House of Asia

• 2 łyżki Sosu rybnego House of Asia

• 2 ząbki posiekanego czosnku

• 10 obranych i oczyszczonych krewetek 16/20

• 20 g świeżych kiełków fasoli Mung (opcjonalnie)

• 2 jajka

• 3 łyżki oleju

Do dekoracji:

• 4 łyżki zielonej dymki pokrojonej w 3 cm słupki

• 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych (opcjonalnie)

Sposób przygotowania

1. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.  

2. Na rozgrzaną patelnię/woka wlej olej, podsmaż czosnek i dodaj krewetki. Smaż minutę i przesuń je na boki patelni. 

3. Na środek patelni wbij jajka i poczekaj, aż się zetną. Dodaj makaron, kiełki i wymieszaj wszystko z pastą pad thai. Podgrzewaj przez 1-2 minuty.

4. Podawaj posypane dymką i orzeszkami.

TIP: Aby wzbogacić smak możesz podać danie dodatkowo z kolendrą i limonką.