Papaya salad

Ta orzeźwiająca sałatka z kalarepy, pomidorków cherry i fasolki szparagowej z pewnością zaskoczy Twoje podniebienie. Połączenie pasty imbirowej, chili oraz orzeszków ziemnych sprawia, że ma idealnie pikantny i aromatyczny smak. Z dodatkiem świeżej kolendry i limonkowego sosu, to danie pełne energii i azjatyckich smaków!

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Składniki

  • 2 łyżeczki Pasty z imbiru House of Asia lub 2 cm korzenia imbiru drobno posiekanego
  • 2 łyżeczki Pasty z chili House of Asia lub 1 świeża papryczka drobno posiekana
  • 6-8 pomidorków cherry przekrojonych na pół
  • 1 średniej wielkości kalarepa pokrojona w zapałki
  • 50 g blanszowanej fasolki szparagowej
  • 2 łyżeczki prażonych orzeszków ziemnych
  • 1 pęczek drobno posiekanej kolendry

Sos:

Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj ze sobą składniki sosu.
  2. Do miski lub moździerza przełóż pastę z chili, pastę z imbiru, orzeszki i całość utrzyj, następnie dodaj fasolkę, kalarepę, pomidorki i wymieszaj z wcześniej przygotowanym sosem.
  3. Sałatkę podawaj ze świeżą kolendrą.