Parówka w tempurze z panko z chili



Nietuzinkowy pomysł na chrupiącą parówkę w sycącej bułce z lekko ostrym sosem z chili.

Składniki

  • 50 g mieszanki tempura House of Asia
  • 50 g panierki panko
  • ¼ białej rzodkwi, startej na wiórki
  • 1 łyżeczka wasabi
  • 1 łyżka majonezu
  • Kiełki
  • Szczypior
  • Chili
  • 1 szklanka oleju do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Tempurę przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Parówkę obtocz w gotowej masie i obsyp panierką panko.
  3. Wymieszaj majonez  i pastę wasabi.
  4. Parówkę usmaż na głębokim tłuszczu w temperaturze 160st. C do momentu aż panierka będzie miała złoty kolor.
  5. Bułkę przekrój na pół, posmaruj po jednej stronie sosem, ułóż w kolejności: biała rzodkiew, parówka w panko, kiełki, szczypior, chili, przykryj drugą strona bułki.