Pasta Tikka Masala średnio-ostra 50g House of Asia
Nowość
Bestseller

Pasta Tikka Masala średnio-ostra 50g

Pasta Tikka Masala to kremowy, aromatyczny sos na bazie pomidorów, imbiru, czosnku i nasion kolendry, który nadaje daniom orientalnego zacięcia. Pasta pozwala w kilka chwil przygotować danie charakterystyczne dla kuchni indyjskiej – Tikka Masala. W połączeniu z jogurtem tworzy również marynatę, doskonałą np. do szaszłyków z kurczaka oraz wersji wegetariańskich – z serem paneer lub halumi. Doskonale komponuje się z ryżem. Pasta będzie idealna nawet dla najbardziej wymagających konsumentów – zawiera tylko naturalne składniki i nie zawiera sztucznych dodatków, oleju palmowego i innych utwardzonych tłuszczy. Dodatkowo nie zawiera glutenu i jest odpowiednia dla wegan i wegetarian. Szybkość, prostota i głębia smaku to najważniejsze atuty pasty Tikka Masala. Zadowoli nie tylko amatorów kuchni indyjskiej, lecz również tych sięgających po bardziej tradycyjne potrawy. Zaskocz siebie i swoich gości i przenieś się w kulinarną podróż po aromatycznych Indiach już dziś.

SKŁADNIKI

Pasta pomidorowa, cebula, imbir 18,8 %, czosnek 10 %, olej słonecznikowy, woda, nasiona kolendry mielone 3,1 %, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, chili mielone, cukier, przyprawy.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość energetyczna 559 kJ / 134 kcal

Tłuszcz 6.40 g

KTN 0.80 g

Węglowodany 14.00 g

w tym Cukry 10.00 g

Białko 2.70 g

Błonnik 4.80 g

Sól 1.25 g

KTN – kwasy tłuszczowe nasycone

* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 7

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

ZAMÓW ONLINE

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 

NASZE MARKI