Pierożki Gyoza z wieprzowiną i warzywami do woka



Pierożki Gyoza z wieprzowiną i warzywami do Woka House of Asia

Pierożki Gyoza gotowane na parze to małe, ale pełne smaku danie, które zabierze Cię w kulinarną podróż po Japonii. Te małe, aromatyczne pierożki, wypełnione soczystymi kawałkami mielonej wieprzowiny i chrupiącymi warzywami z Woka, są idealne jako przekąska lub główne danie.

Składniki

1 słoik Warzyw do woka House of Asia

1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia

1 łyżeczka Przyprawy kuchni Japońskiej House of Asia

16 arkuszy gotowego ciasta wonton

150 g wieprzowiny mielonej

50 g dymki drobno pokrojonej

1 jajko

olej do smażenia

Sos Gyoza House of Asia do podania

1 łyżka dymki drobno pokrojonej do podania

Sposób przygotowania

1. Warzywa do woka przełóż na sito, przepłucz pod bieżącą wodą, odsącz i osusz. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż warzywa z dodatkiem pasty z czosnku.

2. Do miski przełóż mięso, dodaj jajko, dymkę, przyprawę oraz warzywa. Całość dokładnie wymieszaj. Za pomocą łyżki nakładaj farsz na środek ciasta i uformuj pierożki.

3. Gotuj na parze przez około 5 minut. Podawaj z sosem gyoza i świeżą dymką.

TIP: Do przygotowania pierożków możesz użyć bambusowego parowaru.