Piklowane warzywa w czerwonej paście curry

Piklowane warzywa w azjatyckim stylu? To prostsze, niż myślisz! Wystarczy zagotować aromatyczną zalewę na bazie octu ryżowego i pasty red curry House of Asia, zalać nią ulubione warzywa i odstawić na noc do lodówki. Efekt? Chrupiące, lekko pikantne dodatki, które podkręcą smak każdej potrawy. Doskonałe do dań azjatyckich, kanapek i sałatek – spróbuj już dziś!

5 / 5. Ilość głosów: 274

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Zalewa:

Warzywa:

  • 100 g kalafiora
  • 50 g brokuła
  • 50 g marchewki
  • 3-4 rzodkiewki
  • 1/2 papryczki chili
  • 100 g ogórka

Sposób przygotowania

  1. Odmierz składniki zalewy do rondla i zagotuj.
  2. Umyte i oczyszczone warzywa pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do słoika i zalej gorącą zalewą. Zamknij słoik i odstaw do wystudzenia. Zimne wstaw do lodówki na całą noc.

TIP: Możesz użyć swoich ulubionych warzyw.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150 ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta curry czerwona 113g House of Asia

Pasta curry czerwona 113 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI