
Piklowane warzywa w czerwonej paście curry

Piklowane warzywa w azjatyckim stylu? To prostsze, niż myślisz! Wystarczy zagotować aromatyczną zalewę na bazie octu ryżowego i pasty red curry House of Asia, zalać nią ulubione warzywa i odstawić na noc do lodówki. Efekt? Chrupiące, lekko pikantne dodatki, które podkręcą smak każdej potrawy. Doskonałe do dań azjatyckich, kanapek i sałatek – spróbuj już dziś!
Liczba porcji: 1
Czas: 10 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
Zalewa:
- 200 ml Octu ryżowego House of Asia
- 20 g Pasty red curry House of Asia
- 300 ml wody
- 100 g cukru
Warzywa:
- 100 g kalafiora
- 50 g brokuła
- 50 g marchewki
- 3-4 rzodkiewki
- 1/2 papryczki chili
- 100 g ogórka
Sposób przygotowania
- Odmierz składniki zalewy do rondla i zagotuj.
- Umyte i oczyszczone warzywa pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do słoika i zalej gorącą zalewą. Zamknij słoik i odstaw do wystudzenia. Zimne wstaw do lodówki na całą noc.
TIP: Możesz użyć swoich ulubionych warzyw.