Pizza w azjatyckim stylu i to na śniadanie? Pewnie, że to możliwe! Łapcie super szybki i super łatwy przepis od coocharz. Papier ryżowy, jajko, krewetki, sos rybny, odrobina soku rybnego i lekka pikanteria z jalapeno to istny majstersztyk.
Liczba porcji: 2 |
Czas: 15 min |
Składniki1 łyżka Sosu rybnego House of Asia 1 łyżka Soku z limonki House of Asia 2 arkusze Papieru ryżowego House of Asia 8-10 krewetek 2 jajka Kilka plasterków papryczki jalapeno, lub chilli Posiekany szczypior, kolendra Olej chilli
Sos: 3 łyżki Soku z limonki House of Asia 150 g majonezu |
Sposób przygotowania1. Krewetki obierz i oczyść. Patelnię rozgrzej na dużym ogniu i wlej kilka łyżek oleju. Gdy się nagrzeje, ułóż krewetki i smaż je po minutę na stronę. Pod koniec smażenia dodaj sos rybny i sok z limonki. 2. W misce wymieszaj ze sobą majonez i sok z limonki. 3. Na suchej, rozgrzanej na średnim ogniu patelni tostuj arkusz papieru ryżowego przez minutę. Wlej rozmieszane wcześniej jajko i rozprowadź je po powierzchni. 4. Podsmaż całość przez 4-5 minut, w międzyczasie ułóż krewetki i udekoruj papryczką jalapeno, majonezem limonkowym, posiekanym szczypiorem, kolendrą i olejem chilli. |