Prosty grillowany kurczak w paście curry

Chwila marynowania, kilka minut na grillu – i masz gotowe danie pełne azjatyckiego charakteru. Szybko, prosto i pysznie!

5 / 5. Ilość głosów: 320

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

100 ml Mleczka kokosowego 12-14% House of Asia 

1 łyżeczka Przyprawy kuchni japońskiej House of Asia 

połowę opakowania Pasty curry czerwonej Kanokwan

250 g piersi z kurczaka 

6 szparagów zielonych z odciętymi zdrewniałymi końcówkami

1 papryka czerwona pokrojona na większe trójkąty

1 papryka żółta pokrojona na większe trójkąty

Garść miksu sałat 

1 łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

  1. W misce wymieszaj mleczko kokosowe z pastą curry.
  2. Pierś z kurczaka pokrój na mniejsze filety, włóż do miski i wymieszaj z marynatą. Odstaw na minimum 20 minut.  
  3. Warzywa przełóż do miski, polej oliwą z oliwek i posyp przyprawą. 
  4. Rozgrzej grill, mięso delikatnie oczyść z nadmiaru marynaty i grilluj na rumiany kolor po 3-4 minuty z każdej strony. W międzyczasie ugrilluj warzywa. Gotowe danie podawaj z ulubionym miksem sałat.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI