
Prosty grillowany kurczak w paście curry

Chwila marynowania, kilka minut na grillu – i masz gotowe danie pełne azjatyckiego charakteru. Szybko, prosto i pysznie!
Liczba porcji: 2
Czas: 20 min
Ostrość:
łagodne
Składniki
100 ml Mleczka kokosowego 12-14% House of Asia
1 łyżeczka Przyprawy kuchni japońskiej House of Asia
połowę opakowania Pasty curry czerwonej Kanokwan
250 g piersi z kurczaka
6 szparagów zielonych z odciętymi zdrewniałymi końcówkami
1 papryka czerwona pokrojona na większe trójkąty
1 papryka żółta pokrojona na większe trójkąty
Garść miksu sałat
1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
- W misce wymieszaj mleczko kokosowe z pastą curry.
- Pierś z kurczaka pokrój na mniejsze filety, włóż do miski i wymieszaj z marynatą. Odstaw na minimum 20 minut.
- Warzywa przełóż do miski, polej oliwą z oliwek i posyp przyprawą.
- Rozgrzej grill, mięso delikatnie oczyść z nadmiaru marynaty i grilluj na rumiany kolor po 3-4 minuty z każdej strony. W międzyczasie ugrilluj warzywa. Gotowe danie podawaj z ulubionym miksem sałat.