Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia
Nowość
Bestseller

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

W kuchni azjatyckiej używany jest do wzmocnienia smaku potrawy nie tylko rybnej. Bardzo często używany jest również zamiast soli. Produkuje się go przez osolenie niedużych morskich ryb: sardeli, a następnie prasowanie ich w drewnianych beczkach. Powstały sok jest właśnie sosem rybnym, który stosuje się do dipów, warzyw i poprawiania smaku potraw. Przyprawa rozpowszechniona głównie w Południowo-Wschodniej Azji.

Nie posiada żadnych sztucznych barwników ani konserwantów. Najpopularniejszy dodatek kuchni tajskiej i chińskiej. Doskonale wzmacnia i uzupełnia smak dań. Nadaje potrawom oryginalnego azjatyckiego charakteru. Znakomity zamiennik dla soli. Produkt bezglutenowy.

Jak otworzyć sos rybny?

Aby jak najdłużej zachować wyjątkowy smak i aromat sosu, umieściliśmy go w szklanej butelce ze szczelnie zamkniętą zakrętką. Otwierając go po raz pierwszy, wystarczy uchylić wieczko i za pomocą noża odciąć plastikowy fragment, znajdujący się na środku zakrętki. Po użyciu zamknij wieczko, a sos przechowuj w lodówce.

Gramatura: 200ml

SKŁADNIKI

ekstrakt z anchois ( z RYBY) 94% (ANCHOIS 42%, sól, woda), cukier

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Na 100g / ml produktu

Energia kJ 255
Tłuszcz 0,0g
KTN* 0,0g
Węglowodany 7,0g
Cukry 6,0g
Błonnik 0,0g
Białko 8,0g
Sól 22,5g
*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.4 / 5. Ilość głosów: 5

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

ZAMÓW ONLINE

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 

NASZE MARKI