
Rozgrzewająca zupa z pastą Miso i kapustą

Rozgrzewająca miso-zupa w 15 minut! Aromatyczna, pełna umami i niezwykle prosta w przygotowaniu – ta zupa z pastą miso dashi House of Asia to idealna propozycja na chłodniejsze dni. Boczek, słodka kukurydza i chrupiąca kapusta sprawiają, że każdy kęs to czysta przyjemność. Spróbuj i poczuj smak Japonii w domowym wydaniu!
Liczba porcji: 4
Czas: 15 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 2 łyżeczki Pasty Miso Dashi ciemnej House of Asia
- 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 200 g boczku surowego, wędzonego pokrojonego w kostkę
- 100 g kukurydzy
- 200 g kapusty białej pokrojonej w kostkę
- 2 l bulionu
- 1/2 cebuli pokrojonej w drobną kostkę
- 2-3 ząbki czosnku drobno pokrojone
- 2 łyżki kolendry posiekanej
Sposób przygotowania
- W garnku podsmaż boczek, gdy się lekko zarumieni dodaj cebulę oraz czosnek. Smaż około 2 minuty. Następnie dodaj pokrojoną kapustę i smaż kolejne 3 – 4 minuty.
- Do garnka wlej bulion i gotuj aż kapusta będzie miękka. Pod koniec dodaj kukurydzę, kolendrę, dopraw do smaku sosem sojowym oraz pastą miso.