Rozgrzewająca zupa z pastą Miso i kapustą

Rozgrzewająca miso-zupa w 15 minut! Aromatyczna, pełna umami i niezwykle prosta w przygotowaniu – ta zupa z pastą miso dashi House of Asia to idealna propozycja na chłodniejsze dni. Boczek, słodka kukurydza i chrupiąca kapusta sprawiają, że każdy kęs to czysta przyjemność. Spróbuj i poczuj smak Japonii w domowym wydaniu!

5 / 5. Ilość głosów: 280

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. W garnku podsmaż boczek, gdy się lekko zarumieni dodaj cebulę oraz czosnek. Smaż około 2 minuty. Następnie dodaj pokrojoną kapustę i smaż kolejne 3 – 4 minuty.
  2. Do garnka wlej bulion i gotuj aż kapusta będzie miękka. Pod koniec dodaj kukurydzę, kolendrę, dopraw do smaku sosem sojowym oraz pastą miso.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Miso Dashi ciemna 120g House of Asia

Pasta Miso Dashi ciemna 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI