Rozgrzewająca zupa z pastą Miso i kapustą

Rozgrzewająca miso-zupa w 15 minut! Aromatyczna, pełna umami i niezwykle prosta w przygotowaniu – ta zupa z pastą miso dashi House of Asia to idealna propozycja na chłodniejsze dni. Boczek, słodka kukurydza i chrupiąca kapusta sprawiają, że każdy kęs to czysta przyjemność. Spróbuj i poczuj smak Japonii w domowym wydaniu!

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Składniki

Sposób przygotowania

  1. W garnku podsmaż boczek, gdy się lekko zarumieni dodaj cebulę oraz czosnek. Smaż około 2 minuty. Następnie dodaj pokrojoną kapustę i smaż kolejne 3 – 4 minuty.
  2. Do garnka wlej bulion i gotuj aż kapusta będzie miękka. Pod koniec dodaj kukurydzę, kolendrę, dopraw do smaku sosem sojowym oraz pastą miso.