Krewetki i mango to znakomite połączenie smaków, które w naszym przepisie zostało przełamane niezastąpioną, aromatyczną pastą z czosnku, imbiru i chili. Wystarczy dodać kilka łatwo dostępnym składników, a przepyszny obiad będzie gotowy już w 20 minut!
Składniki
Do podania:
- 2 łyżki liści z kolendry
- 2 łyżki szczypiorku drobno pokrojonego
|
Sposób przygotowania
- Ryż przygotuj według przepisu na opakowaniu, najlepiej dzień przed planowanym przygotowywaniem dania.
- W woku rozgrzej oleju i podsmaż pastę z czosnku, imbiru i chili. Dodaj oczyszczone krewetki, szalotkę i mango. Smaż aż krewetki będą różowe, a następnie dodaj pastę Pad Thai, sos rybny i sok z limonki. Zgarnij całość na jedną stronę i dodaj ryż. Podsmaż go przez 2-3 minuty i wymieszaj z resztą składników.
- Gotowe danie podawaj z kolendrą i szczypiorkiem.
|