Wariacji Pad Thaia jest co niemiara. Wypróbuj tego przepisu z ryżem i chrupiącym tofu. Za idealny smak odpowie tutaj nasza doskonale skomponowana pasta Pad Thai i gotowa do użycia (nie będziesz musiał się martwić o krojenie i obieranie) pasta z czosnku, imbiru i chili.
Składniki70 g Pasty Pad Thai House of Asia 2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia 2 łyżki Sosu rybnego House of Asia 1 łyżka Soku z limonki House of Asia 100 g Ryżu jaśminowego Lotus wcześniej ugotowanego i wystudzonego 100 g tofu pokrojonego w kostkę 1/2 mango pokrojonego w kostkę 1 cebula drobno pokrojona 1 mała marchewka 3 jajka 3 łyżki szczypiorku 50 ml wody Olej do smażenia Opcjonalnie: 3 łyżki tajskiej bazylii i świeżego szczypiorku do podania |
Sposób przygotowania1. W misce wymieszaj pastę pad thai z sosem rybnym, pastą z czosnku, imbiru i chili oraz wodą. 2. W woku smaż roztrzepane jajka, aż dobrze się zetną i przełóż do miski. 3. Następnie na rozgrzanym oleju podsmaż przez około minutę cebulę, potem dodaj kurczaka, smaż kolejne 2-3 minuty, wsyp ryż, smaż przez około 4-5 minut. Pod koniec danie wymieszaj z mango i cukinią, wlej sok z limonki, dodaj usmażone jajka. Podawaj ze świeżymi ziołami. |