Sajgonki z kurczakiem i makaronem ryżowym Jakjalubiejesc



Sajgonki z kurczakiem i makaronem ryżowym Jak ja lubię jeść House of Asia

Pamiętajcie, że kuchnia chińska nie jest trudna. Na dowód tego mamy dla Was przepis od jakjalubiejeść na domowe sajgonki, które z łatwością przyrządźcie w niecałą godzinę. Farsz z dodatkiem naszych grzybów mun i makaronem vermicelli przeniesie Twoje kubki smakowe do najodleglejszych zakątków Chin.  Zobaczcie, jak poradziła sobie z tym przepisem jakjalubiejesc – Kliknij tutaj

 

 

Składniki

100g Makaronu Vermicelli House of Asia

2 łyżki Sosu rybnego House of Asia

2 łyżki Sosu sojowego jasny House of Asia

22-24 szt. Papieru ryżowego House of Asia

1/3 opakowania Grzybów mun House of Asia

2 pojedyncze zmielone piersi z kurczaka (lub inne mielone mięso) 

1 duża marchewka

2 łyżki oliwy z oliwek 

3 cebule dymki ze szczypiorkiem 

1 łyżeczka czosnku granulowanego lub 2 ząbki świeżego

1/2 pęczka natki pietruszki 

pieprz

1 jajko

Sposób przygotowania

  1. 1/3 opakowania grzybów mun namocz we wrzątku.
  2. Makaron przygotuj zgodnie z informacją na opakowaniu.
  3. Na oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj czosnek i wymieszaj.
  4. Kolejno dodawaj mięso i duś do odparowania płynu. Dodaj pokrojoną w słupki marchewkę (można ewentualnie zetrzeć), dwa rodzaje sosów, namoczone grzyby i wymieszaj. Całość duś kilka minut.
  5. Przestudzony farsz przełóż do miski, dodaj posiekany makaron Vermicelli, surowe jajko, posiekany szczypior, natkę pietruszki i wymieszaj.
  6. W większej misce lub garnku namocz płaty papieru ryżowego. Na papier ryżowy Nałóż na niego porcję farszu i zwijaj.
  7. Sajgonki smażymy na głębokim tłuszczu. Odsączamy na papierowym ręczniku. Smacznego