Sałatka z fasoli edemame

Idealne połączenie chrupiącej fasoli edamame, soczystego ogórka i aromatycznych ziół. Całość wykończona lekkim, pikantnym dressingiem z octu z yuzu, oleju sezamowego i pasty chili. Dzięki produktom House of Asia przygotujesz tę sałatkę w 10 minut – doskonały dodatek do obiadu lub lekka przekąska!

Liczba porcji: 4

Czas: 10 min

Składniki

  • 400 g Fasoli edamame House of Asia
  • 2 średnie ogórki, pokrojone w kostkę
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 garść posiekanej świeżej kolendry
  • 1 łyżka posiekanej mięty

Sos:

  • 4 łyżki Octu z yuzu House of Asia
  • 1/2 łyżki Pasty z chili House of Asia
  • 2 łyżeczki Oleju sezamowego House of Asia
  • 1 ząbek czosnku drobno posiekany

Sposób przygotowania

  1. Fasole edamame odsącz z zalewy i przepłucz pod bieżącą wodą. Wymieszaj z ogórkiem, szczypiorkiem, kolendrą oraz miętą.
  2. Przygotuj sos mieszające ze sobą wszystkie jego składniki.
  3. Polej sałatkę dressingiem i dokładnie wymieszaj.