Sałatka z kurczakiem i pak choi



Składniki

  • 1 pierś kurczaka (około 160 g)
  • 3-4 szt grzyby shiitake
  • 2 średnie Pak Choi
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 2 ząbki czosnku drobno pokrojone
  • 2 łyżki oleju do woka 
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania

  1. W misce z letnią wodą moczymy grzyby przez około 15 min. Gdy zmiękną wyjmij je z wody i pokrój w paseczki.
  2. Pak Choi pokrój w grube paski.
  3. Kurczaka pokrój w kostkę, obtocz w mące i smaż.
  4. Kiedy kurczak będzie soczyście skwierczał, na patelnię dodaj czosnek, sos sojowy, cukier, grzyby i Pak Choi.
  5. Wymieszaj energicznie kilka razy i gotowe.