Wybierasz się na imprezę do znajomych i nie wiesz jaką sałatkę przygotować? Łap przepis od naszego Szefa Kuchni. Tę sałatkę przygotujesz w zaledwie 10 minut, a sprawę z pewnością ułatwi nasz makaron instant House of Asia.
Liczba porcji: 1 |
Czas: 10 min |
Składniki1 opakowanie Makaronu instant pszennego House of Asia 12 krewetek Black Tiger 16/20 1 dojrzałe awokado pokrojone w kostkę 2-3 szalotki pokrojone w cienkie piórka 1/2 marchewki pokrojonej w słupki 1 zielony ogórek wydrążony i pokrojony w cienkie półplastry 10 pomidorków cherry przekrojonych na pól 4-5 łyżek kolendry drobno posiekanej Sól do smaku 3 łyżki oleju Sos: 2 łyżki Marynaty do mięsa wieprzowego Gochujang Bulgogi BBQ O’Food 50 ml wody 3 łyżki majonezu Sok z 1 limonki Czarny pieprz do smaku |
Sposób przygotowania1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie przelej zimną wodą, 2 łyżkami oleju i pokrój za pomocą nożyczek na mniejsze kawałki. 2. Przygotuj sos: Marynatę wymieszaj z wodą i zagotuj. Wystudź i wymieszaj z pozostałymi składnikami sosu. 3. Do dużej miski przełóż awokado, szalotki, marchewkę, ogórka, pomidorki oraz makaron, wymieszaj, a pod koniec dolej sos i ponownie wymieszaj. 4. Krewetki smaż na rozgrzanej patelni po minucie z każdej strony, dopraw solą, następnie przetnij na pół, ułóż na sałatce i posyp kolendrą. |