Sałatka z makaronem, Wakame i warzywami



Sałatka z makaronem, Wakame i warzywami House of Asia

Podaj swoje kubki smakowe na wyjątkową podróż do świata smaków z tą sałatką pełną zdrowych składników i intensywnych aromatów. Bezglutenowy makaron z zielonego groszku stanowi bazę dla tego kulinarnego arcydzieła, które wzbogacają wodorosty wakame, soczyste warzywa i młody imbir. Gotowi na przygodę smaku?

Składniki

1 opakowanie Bezglutenowego makaronu z zielonego groszku House of Asia

15 g Wodorostów Wakame House of Asia

3 łyżki Białego sezamu House of Asia

3 łyżki Młodego imbiru do sushi House of Asia

100 g ogórka pokrojonego w zapałki

50 g czerwonej papryki pokrojonej w cienkie paski

1 średnia czerwona cebula pokrojona w piórka

50 g białej rzepy pokrojonej w słupki

2 łyżki posiekanej kolendry

Sos:

3 łyżki Sos Ponzu z yuzu House of Asia

1 łyżeczka Czarnego Sezamu House of Asia

1 łyżka posiekanej dymki

½ łyżeczki płatków chili

1 ząbek czosnku drobno posiekany

3 łyżki oleju

Sposób przygotowania

1. Makaron przygotuj zgodnie ze sposobem przygotowania. Następnie przelej zimną wodą, potnij na mniejsze kawałki i przelej oliwą. 

2. Wodorosty wakame zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Odciśnij nadmiar wody i pokrój na mniejsze kawałki. 

3. Przygotuj sos dokładnie mieszając wszystkie jego składniki. 

4. Do miski przełóż składniki sałatki. Polej sosem i wymieszaj.  Podawaj posypane kolendrą oraz sezamem.