Soczyste mango z krewetek, dodatkiem limonki, chili i dużej garści orzeszków ziemnych i świeżej kolendry to niebo w gębie. Musisz spróbować!
Składniki
Dressing:
|
Sposób przygotowania1.Przygotuj dressing mieszając wszystkie składniki w miseczce. 2.Obierz mango ze skóry, potnij na całej długości owocu na paseczki i odetnij warstwę. Krojenie w ten sposób powtarzaj aż pokroisz połowę mango. Przełóż do miski. 3.Cebulę pokrój w drobne piórka i dodaj do mango. 4. Natnij krewetki na grzbiecie do połowy długości. Włóż je do miski, oprósz mąką ziemniaczaną i delikatniej ją wetrzyj. Przelej wodą, spłucz mąkę. Następnie zagotuj osoloną wodę i do wrzątku wrzuć krewetki. Gotuj ok 1. min, do delikatnego zaróżowienia, wyłów i przepłucz zimną wodą aby zatrzymać proces gotowania. 5.Krewetki dodaj do mango z cebulą, całość zalej dressingiem i wymieszaj. Podaj z orzeszkami i świeżą kolendrą. |