Sałatka z ogórków po japońsku

Sałatka z ogórków po japońsku to przepis, który łączy prostotę przygotowania z wyrazistym smakiem. Delikatna równowaga słodkości, kwaśności i pikanterii w jednej misce – perfekcyjny dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 275

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 5 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 2 zielone ogórki pokrojone w słupki 3-4 cm lub plastry 3 mm
  • 100 g obranej białej rzepy pokrojonej w słupki 3-4 cm lub plastry 3 mm
  • Sól

SOS:

Sposób przygotowania

  1. Ogórki i rzepę posól i odstaw na 10-15 minut.
  2. Wszystkie składniki na sos wymieszaj ze sobą w misce. Sos powinien mieć smak słodko/kwaśno/ostro/słony/.
  3. Osusz ogórki i rzepę i ręcznikiem papierowym. Przełóż do miski lub słoika, wlej sos i dobrze wymieszaj. Odstaw do lodówki na 15-20 minut.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150 ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI