Sałatka z pieczonymi warzywami i ryżem

Ta sałatka to doskonałe połączenie aromatycznych pieczonych warzyw z delikatnym ryżem i wędzonym twarogiem. Sos miso z czosnkiem i limonką nadaje daniu wyjątkowego charakteru, a kolendra dopełnia całość świeżym akcentem. Idealne danie na lekki obiad lub zdrową kolację, które zachwyci każdego!

Liczba porcji: 4

Czas: 10 min

Składniki

Sos:

Sposób przygotowania

  1. Ryż ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. Warzywa przełóż do miski. Wymieszaj z oliwą, sosem sojowym, ostrygowym oraz pastą z czosnku.
  3. Piekarnik rozgrzej do 200°C. Piecz warzywa około 20 minut lub do momentu, aż będą miękkie.
  4. Przygotuj sos mieszając wszystkie jego składniki.
  5. Na talerz wyłóż ryż i dodaj upieczone warzywa. Danie posyp pokruszonym w dłoniach twarogiem oraz kolendrą.