Sałatka z Wakame i rzodkiewką



Sałatka z Wakame i rzodkiewką House of Asia

Pożywna sałatka w azjatyckim stylu sprawdzi się nie tylko jako smakowity dodatek do sushi, ale również jako towarzysz potraw z grilla. Jest prosta w wykonaniu, wybitnie smaczna i doskonale dopełni letnie menu. Do dzieła!

Składniki

Dressing:

Sposób przygotowania

1. Wodorosty Wakame przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Następnie odcedź je i pokrój na mniejsze kawałki.

2. Ogórka przekrój na cztery części, a następnie wydrąż z niego miąższ. Twardą część pokrój w cienkie paski, delikatnie posól i odłóż do sitka.

3. W miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu tak, aby cukier oraz sól całkowicie się rozpuściły.

4. Do miski przełóż wodorosty Wakame, dodaj ogórka oraz rzodkiewkę, a następnie posyp sezamem i polej całość dressingiem.