Sałatka ziemniaczana z Jackfruitem i sosem grzybowym



Sałatka ziemniaczana z jackfruitem i sosem grzybowym House of Asia

Co można stworzyć z połączenia jajek, szarpanego jackfruita, sosu z grzybów shiitake? Nic nie przychodzi Wam do głowy? Nie szkodzi, nasz szef kuchni wyczarował z tego pyszną, wielkanocną sałatkę w zaledwie 30 minut. Łapcie przepis.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, wystudź i pokrój w plasterki, a następnie podmaż na rumiany kolor i przełóż do miski.
  2. W drugiej misce wymieszaj jogurt, majonez i musztardę.
  3. Na patelnię wlej olej i podsmaż szarpanego jackfruita, dodaj sos z grzybów shiitake, cebulę i smaż kolejne kilka minut, pod koniec dodaj do smaku sól oraz pieprz. Przełóż do miski z ziemniakami, dodaj seler naciowy, kolendrę oraz dymkę.
  4. Jajka obierz i pokrój na ćwiartki, dodaj do sałatki i całość wymieszaj.