Sataye z kurczaka w kokosowej marynacie Delicious Place

Odkryj prawdziwą esencję azjatyckiej kuchni z naszym przepisem na Sataye z kurczaka w kokosowej marynacie. Połączenie jasnego sosu sojowego, mleczka kokosowego KARA, aromatycznego curry oraz past z czosnku i trawy cytrynowej tworzy unikalną kompozycję smaków. Spróbuj tego dania i pozwól, by Delicious Place zabrało Cię w kulinarną podróż pełną egzotycznych doznań!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 234

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 25 min + 2h marynowania

Ostrość:
Łagodne

Składniki

do podania:

Sos satay Ros Thai Thai

Sposób przygotowania

  1. Kolendrę rozdrobnij w moździerzu i wsyp do szerokiej miski. Dodaj przyprawę curry, pastę z czosnku, trawy cytrynowej, cukier trzcinowy. Wlej mleczko kokosowe, sos sojowy i zetrzyj drobno skórkę z limonki. Marynatę wymieszaj.
  2. Kurczaka pokrój w długie i cienkie paski, włóż do marynaty, porządnie wymieszaj i zostaw w niej na 2 godz. (najlepiej w lodówce).
  3. Zamarynowane paski mięsa nabij na 4 długie patyczki szaszłykowe i połóż na blaszce z papierem do pieczenia. Piecz z funkcją grilla przez 15 minut lub grilluje na klasycznym grillu.
  4. Podaj z pikantnym orzechowym sosem do satay oraz np. z grillowanym ananasem i sałatką z ogórka. Przed podaniem możesz skropić sokiem z limonki i posypać świeżą kolendrą.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI