Kuchnia tajska Przepisy

Spring rolls warzywne

Spring rolls warzywne House of Asia

Dla wszystkich miłośników warzyw oraz osób, które mają ochotę na coś lekkiego i zdrowego mamy przepis na spring rolls. Danie inspirowane jest kuchnią orientalną i idealnie sprawdzi się zarówno jako pomysł na przekąskę oraz na wieczór ze znajomymi.

Liczba porcji:

4

Czas: 25 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

1 opakowanie papieru ryżowego
1 sałata masłowa
50 g kiełków fasoli mung
50 g kolendry
100 g czerwonej cebuli pokrojonej w cienkie piórka
100 g czerwonej kapusty poszatkowanej
100 g marchwi pokrojonej w cienkie słupki
100 ml sosu słodko-kwaśnego
1 łyżka soku z limonki

Sposób przygotowania

1. Papier ryżowy rozłóż na talerzu, zwilż wodą, ułóż sałatę, trochę kapusty, marchew, cebulę, kiełki i kolendrę.
2. Zwiń w rulonik szczelnie zamknięty na brzegach.
3. Podawaj z sosem słodko kwaśnym wymieszanym z sokiem z limonki.

Wróć do poprzedniej strony