Poznajcie sposób Deliciousplace.pl na zaskakujące spring rollsy. Grzyby słomkowe, które są świetnym zamiennikiem polskich pieczarek sprawią, że danie zrobicie znacznie szybciej i prościej.
SkładnikiPuszka Grzybów słomkowych House of Asia 3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia 1 łyżeczka Oleju sezamowego House of Asia 100 g Makaronu ryżowego House of Asia 10 arkuszy Papieru ryżowego House of Asia Sos do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai 2 łyżki oleju rzepakowego 1 mniejsza cebula 3 ząbki czosnku garść posiekanej kolendry pół ogórka szklarniowego pół dużej marchewki |
Sposób przygotowania1. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy. Zeszklij pokrojoną drobno cebulę, dodaj plasterki czosnku, a po minucie odsączone z zalewy i posiekane drobno grzyby słomkowe. Podsmażaj 2 minuty i wlej sos sojowy, duś jeszcze do odparowania sosu. Na koniec dopraw olejem sezamowym. 2. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przelej zimną wodą i posiekaj. Do makaronu dodaj przestudzone grzyby, kolendrę, sól i pieprz. Wymieszaj. 3. Pojedyncze arkusze papieru ryżowego zanurzaj w ciepłej wodzie na kilka sekund i rozkładaj na desce. Układaj po 1 dużej łyżce farszu grzybowego oraz po kilka cienkich długich pasków marchewek i ogórka. Zawijaj spring rolls i podawaj z sosem słodko-pikantnym. |