Łap pomysł na wykwintną kolację przygotowaną przez topowego influencera kulinarnego Volodymyra Testardі. Wyjątkowe połączenie aromatycznych grzybów Shiitake z sosem ostrygowym i smażonym ananasem z pewnością oczaruje niezwykłym smakiem i wyglądem. Koniecznie spróbuj.
Liczba porcji: 2 |
Czas: 20 min |
Składniki30 g Grzyby Shiitake House of Asia 100 g Makaron Mie House of Asia 3-4 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia ¼ marchewki pokrojonej w cienkie słupki ¼ korzenia pietruszki pokrojonej w cienkie słupki 2 szalotki pokrojone w cienkie słupki 2 ząbki czosnku 2 cm imbiru 5-8 plasterków chili pól oczyszczonego ananasa 2 łyżki miodu 1 marakuja skórka z połowy limonki 1 limonka 2 łyżki szczypiorku do dekoracji sól pieprz |
Sposób przygotowania1. Namocz grzyby 30 minut przed gotowaniem w wodzie. Drobno pokrój czosnek, imbir i chili. 2. Grzyby pokrój w plasterki. Podsmaż warzywa na patelni ok. 10 min. Następnie dodaj sos ostrygowy i sos sojowy. 3. Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. 4. Oczyszczonego ananas pokrój na 6 plasterków i podsmaż na oliwie z obu stron do złotego koloru. Dopraw solą i dodaj miód. 5. Dodaj makaron do warzyw i dokładnie wymieszaj. Wyłóż makaron na talerz, ułóż na nim ananasa. Posyp szczypiorkiem. Zetrzyj skórkę z limonki. Obok ułóż połówkę marakui i limonki. |