Składniki
- 400 g ryżu do sushi
- 100 ml sosu do ryżu
- 100 g serka śmietankowego
- 1 banan; obrany, pokrojony w 1 cm słupki
- 2 kiwi; obrane, pokrojone w 1 cm słupki
- 250 g truskawek; bez szypułek, pokrojone wćwiartki
- mata bambusowa; zawinięta w folie spożywcza
- kolorowy sezam; do dekoracji
NALEŚNIKI
|
Sposób przygotowania
- Ryż ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i zalej sosem do ryżu.
- Składniki naleśników wymieszaj w misce na gładką masę.
- Na rozgrzaną patelnie wlej odrobinę oleju i smaż naleśniki.
- Naleśnik połóż na macie i ułóż nanim2mmwarstweryżu.
- Na 1/3 jego wysokości rozsmaruj serek iułóż nanimpokrojone owoce.
- Przy pomocy maty bambusowej roluj naleśnikipokrój go na kawałki ogrubości 2 cm.
- Rolkiułóż na talerzu iudekoruj kolorowym sezamem.
|