Szukacie, szybkiego, pysznego, ale zarazem reprezentacyjnego ciasta na świąteczny stół? Dobrze trafiliście! Mientablog przychodzi z przepisem na idealny, wilgotny piernik, który wykonacie tylko w 4 krokach i to w 10 minut!
Składniki130 ml Mleczka kokosowego 17-19% House of Asia 200 g mąki orkiszowej jasnej 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka przyprawy do piernika dobrej jakości 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody skórka starta z całej pomarańczy 30 g cukru trzcinowego 30 g płynnego miodu 100 ml oleju rzepakowego 2 jajka Dodatkowo: Mleczko kokosowe skondensowane 200 ml QF Quality Food Świeża żurawina do ozdoby |
Sposób przygotowania1. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. 2. Wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki, a następnie dodaj do nich mokre. Dokładnie wymieszaj i przelej do formy do pieczenia np. na babkę. 3. Piecze 35 minut (do suchego patyczka). 4. Upieczone ciasto wystudź, polej mleczkiem skondensowanym i ozdób żurawiną. |