Szaszłyki Yakitori

Klasyka japońskiego street foodu w Twojej kuchni! Szaszłyki Yakitori to soczyste kawałki kurczaka marynowane w aromatycznej mieszance sosu sojowego, czosnku, imbiru i chili, a następnie grillowane na złocisty kolor. Smarowane w trakcie pieczenia sosem Yakitori House of Asia nabierają wyjątkowej głębi smaku. Podane z odrobiną świeżej kolendry to idealna przekąska na spotkanie z przyjaciółmi lub rodzinny obiad.

5 / 5. Ilość głosów: 283

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 20 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Marynata:

Do podania:

  • 2 łyżki posiekanej kolendry

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj marynatę łącząc ze sobą wszystkie jej składniki.
  2. Kurczaka pokrój w większe kawałki, zamarynuj i wstaw do lodówki na 45 minut.
  3. Mięso nadziej na patyczki do szaszłyków i grilluj na rumiany kolor, po około 10 minut z każdej strony. W trakcie grillowania smaruj szaszłyki sosem yakitori.
  4. Gotowe szaszłyki posyp kolendrą.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos Yakitori 50g House of Asia

Sos Yakitori 50 g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI