Szaszłyki Yakitori

Klasyka japońskiego street foodu w Twojej kuchni! Szaszłyki Yakitori to soczyste kawałki kurczaka marynowane w aromatycznej mieszance sosu sojowego, czosnku, imbiru i chili, a następnie grillowane na złocisty kolor. Smarowane w trakcie pieczenia sosem Yakitori House of Asia nabierają wyjątkowej głębi smaku. Podane z odrobiną świeżej kolendry to idealna przekąska na spotkanie z przyjaciółmi lub rodzinny obiad.

Liczba porcji: 4

Czas: 20 min

Składniki

Marynata:

Do podania:

  • 2 łyżki posiekanej kolendry

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj marynatę łącząc ze sobą wszystkie jej składniki.
  2. Kurczaka pokrój w większe kawałki, zamarynuj i wstaw do lodówki na 45 minut.
  3. Mięso nadziej na patyczki do szaszłyków i grilluj na rumiany kolor, po około 10 minut z każdej strony. W trakcie grillowania smaruj szaszłyki sosem yakitori.
  4. Gotowe szaszłyki posyp kolendrą.