Grillowane szaszłyki z wieprzowiny i grzybów shiitake



Szaszłyki z wieprzowiny i grzybów shiitake House of Asia

To kolejny pomysł na smaczny obiad! Wypróbuj przepis na szaszłyki z mięsem i grzybami shiitake, z dodatkiem sosu Tonkatsu. To właśnie jego słodkawy, korzenny smak, doda im wyjątkowego aromatu. 

Składniki

  • 284 g grzybów shitake w zalewie
  • 100 g sosu Tonkatsu
  • 400 g karkówki pokrojonej w kostkę
  • 2 średnie białe cebule pokrojone w grubą kostkę
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • olej
  • Patyczki bambusowe do szaszłyków

Sposób przygotowania

  1. Karkówkę pokrój i zamarynuj w soli i pieprzu z dodatkiem oleju.
  2. Grzyby shitake przepłucz pod bieżącą wodą. Cebulę pokrój.
  3. Na patyczki do szaszłyków nadziej mięso, cebulę i grzyby. Smaż lub grilluj do miękkości mięsa. Co jakiś czas, za pomocą pędzelka, smaruj szaszłyki sosem Tonkatsu.
  4. Podawaj gorące.