Szybka zupa Pho



Szybka zupa Pho House of Asia

Zdrowy i odżywczy bulion to klasyka kuchni wietnamskiej. Ten pełen dodatków azjatycki rosół można przygotować na wiele sposób, a szybka wersja z aromatyczną kolendrą i szczypiorkiem na pewno zaskoczy smakiem każdego miłośnika kuchni orientalnej. Kulinarna rozgrzewka na zimowe dni!

Składniki

Sposób przygotowania

  1. W garnku zagotuj bulion, a następnie dodaj pastę Pho. Całość dobrze wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
  2. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  3. Do miski włóż makaron, chili, pokrojoną surową polędwicę (lub przepłukanego i podsmażonego na oliwie jackfruita) oraz szczypiorek. Całość zalej wrzącym bulionem i posyp kolendrą.

TIP: Zamiast papryczki chili dodaj 1 łyżeczkę pasty chili