Aby naleśniki były miękkie i puszyste dodaj do ciasta mleczko kokosowe House of Asia. To sekret naszego Szefa Kuchni, który zawsze się sprawdza.
Liczba porcji: 2 |
Czas: 30 min |
Składniki250 g Mleczka kokosowego 12-14% House of Asia 100 g Sosu słodko pikantnego Mango Chutney House of Asia 1 opakowanie budyniu śmietankowego 250 ml wody 100 g malin Kilka listków mięty do dekoracji Cukier puder do posypania Oliwa z oliwek do smażenia
Ciasto: 1 szklanka Mleczka kokosowego 5-7% House of Asia 1 szklanka wody 2 szklanki mąki 4 jajka 150 g rozpuszczonego masła Szczypta soli |
Sposób przygotowania1. Przygotuj ciasto: w misce wymieszaj mleczko kokosowe, wodę i jajka, a następnie stopniowo dodawaj mąkę, masło oraz sól, cały czas mieszając, tak aby ciasto nabrało gładkiej konsystencji. Jeżeli ciasto będzie zbyt gęste, dodaj więcej wody. 2. Na nieprzywierającą patelnię wlej odrobinę oliwy z oliwek, rozlej równo po całej powierzchni ciasto i smaż naleśniki z dwóch stron na rumiany kolor. 3. Przygotuj budyń: połącz ½ ilości wody z budyniem i dokładnie wymieszaj. W garnku podgrzej mleczko kokosowe z pozostałą ilością wody, a gdy się zagotuje dodaj budyń i mieszaj, aż całość zgęstnieje. Odstaw do wystudzenia i przykryj folią spożywczą. 4. Usmażonego naleśnika połóż na desce, na środku nałóż łyżeczkę chutney’a mango oraz łyżkę budyniu, dodaj kilka malin i złóż w kopertę. Tak przygotowane naleśniki ułóż na patelni zwinięciem do dołu i smaż z każdej strony po 2 minuty. 5. Gotowe naleśniki posyp cukrem pudrem i udekoruj miętą oraz pozostałym chutney’em mango. |