Ekspresowa Tikka Masala z tofu Jakjalubiejesc



Ekspresowa Tikka Masala z tofu Jakjalubiejesc House of Asia

Stwórz razem z nami i Jajalubiejesc danie w 20 minut w zaledwie 5 krokach. Dzięki naszej indyjskiej paście Tikka Masala danie będzie ekspresowe, aromatyczne, autentyczne i przepyszne. Koniecznie wypróbujcie ten przepis w domu i oczarujcie swoich gości.

Składniki

·       1 Pasta Tikka Masala House of Asia

·       ½ puszki Mleczka kokosowego 12-14% House of Asia

·       1/2 cebuli posiekanej

·       1 kostka naturalnego tofu pokrojonego w kostkę

·       2 łyżki oliwy z oliwek

·       1/2 łyżeczki wędzonej papryki

·       1/2 łyżeczki kurkumy 

·       Sól, pieprz 

·       1 puszka krojonych pomidorów 

·       Świeża kolendra lub natka pietruszki na wierzch 

·       Dodatki: chlebki Naan lub ugotowany ryż

Sposób przygotowania

1.       Tofu wymieszaj z oliwą i przyprawami, odstaw na kilka minut.

2.       Po zamarynowaniu przełóż je na rozgrzaną patelnię wraz z cebulą i przesmaż kilka minut.

3.       Po tym czasie dołóż puszkę pomidorów, pastę z przyprawami oraz wstrząśnięte mleczko kokosowe.

4.       Całość wymieszaj i duś około 10 minut.

5.       Gotowe danie podaj z ulubionymi dodatkami, a wierzch posyp zieleniną.