
Udon z chorizo w sosie Miso

Udon z chorizo w sosie miso, który zachwyca prostotą i smakiem! Makaron Udon, delikatny sos na bazie masła, miso i parmezanu, a do tego aromatyczne chorizo – wszystko gotowe w zaledwie 5 minut! Idealny przepis na szybki i pyszny obiad lub kolację. Zaskocz siebie i bliskich nowym połączeniem smaków, które sprawia, że chce się sięgnąć po dokładkę!
Liczba porcji: 2
Czas: 5 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1 opakowanie Makaronu świeżego Udon House of Asia
- 60 g kiełbasy chorizo obranej z osłonki i pokrojonej w drobną kostkę
- 2 ząbki czosnku drobno pokrojonego
- 1 łyżka szczypiorku drobno pokrojonego
- 1 szalotka pokrojona w kostkę
- Czarny pieprz
Sos:
- 2 łyżeczki Pasty miso jasnej House of Asia
- 1 łyżka parmezanu tartego
- 50 g miękkiego masła
Sposób przygotowania
- Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Masło wymieszaj z pastą miso i serem tak, aby powstał gęsty sos.
- Na rozgrzanej patelni podsmaż chorizo. Dodaj pokrojoną szalotkę oraz czosnek i smaż przez kolejnych kilka minut. Następnie dodaj ugotowany makaron, wymieszaj z przygotowanym sosem, dodaj trochę wody po gotowaniu makaronu i smaż jeszcze chwilę. Dopraw czarnym pieprzem.
- Danie wyłóż na talerz i posyp szczypiorkiem.