Wege burger z szarpanym jackfruitem i sosem satay Ros Thai Thai



Wege burger z zielonym jackfruitem i sosem Teriyaki House of Asia

Zaskocz znajomych i przygotuj im wege burgery, kt贸re nie smakuj膮 jak wege 馃檪 Jak to zrobi膰? Wykorzystaj do przepisu jackfruita, kt贸ry struktura przypomina mi臋so, a dzi臋ki usma偶eniu go i wymieszaniu z past膮 z czosnku i sosem teriyaki zyskuje r贸wnie偶 jego smak.

Sk艂adniki

Sos:

Spos贸b przygotowania

  1. Jackfruita wy艂贸偶 na sitko i dobrze ods膮cz, nast臋pnie odkr贸j zdrewnia艂e ko艅c贸wki i za pomoc膮 widelca poszarp na kawa艂ki przypominaj膮ce w艂贸kna. Na rozgrzanej patelni usma偶 Jackfruita na z艂oty kolor, dodaj past臋 z czosnku i imbiru, sma偶 3-4 minuty, a nast臋pnie dodaj sos teriyaki, sma偶 kolejne 5 minut, tak aby ca艂y nadmiar sosu zosta艂 wch艂oni臋ty przez owoc.
  2. Bu艂ki przekr贸j na p贸艂 i podpiecz je na ma艣le na rumiany kolor. W mi臋dzyczasie przygotuj wymieszaj ze sob膮 sk艂adniki sosu.
  3. Podpieczone bu艂ki posmaruj gotowym sosem, u艂贸偶 sma偶onego jackfruita, pomidora, cebul臋, a na koniec przykryj drug膮 cz臋艣ci膮 bu艂ki.