Wege curry z dynią i tofu

Rozgrzewające wege curry z dynią, kalafiorem i tofu to idealny sposób na szybki, pełnowartościowy posiłek. Bogate w antyoksydanty i przyprawy o właściwościach przeciwzapalnych, takie jak pasta curry, to danie to nie tylko uczta dla podniebienia, ale i wsparcie dla zdrowia!

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Składniki

Do podania:

  • Limonka oraz garść liści kolendry

Sposób przygotowania

  1. Warzywa upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Z papryki zdejmij skórę i pokrój w grubszą kostkę.
  2. Do garnka wlej troszkę mleczka kokosowego, dodaj pastę curry i doprowadź do wrzenia ciągle mieszając. Dodaj pozostałe mleczko, pomidory, tofu oraz upieczone warzywa. Jeśli będzie taka potrzeba dolej trochę wody. Chwilę podgotuj i dopraw do smaku sosem rybnym.
  3. Podawaj z cząstką limonki oraz świeżą kolendrą.

TIP. Zjedz jedną porcję, a drugą zostaw na obiad dnia następnego.