Wegetariańskie sajgonki z tofu i grzybami Mun Praktykulinarni



Wegetariańskie sajgonki z grzybami mun House of Asia Praktykulinarni

Wypróbuj kolejny, wyjątkowy przepis od niezawodnych Praktykulinarnych! Dzięki przygotowaniu smakowitego farszu z aromatycznych grzybów mun, sprężystego makaronu i tofu, danie posiada bogaty smak oraz unikalną strukturę. Do dzieła!

Składniki

Przepis na 20 sztuk:

Do podania:

TIP: Zamiast imbiru możesz użyć 1 łyżeczki pasty z imbiru.

Sposób przygotowania

  1. Makaron oraz grzyby przygotuj według przepisu na opakowaniu, a następnie potnij je nożyczkami na mniejsze kawałki.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż włoszczyznę. Smaż przez 4-5 minut, a następnie dodaj grzyby, tofu, imbir, makaron i sos sojowy. Duś razem przez 2-3 minuty.
  3. W miseczce wymieszaj wodę z mąką ziemniaczaną i wlej ją na patelnię. Dokładnie wymieszaj całość, zdejmij z palnika i wystudź. Następnie dodaj szczypiorek i ponownie wymieszaj całość.
  4. Arkusz papieru ryżowego zanurz w letniej wodzie, aby stał się elastyczny i ułóż go na blacie. Na środku, kilka cm od dołu arkusza połóż łyżkę farszu. Zawijaj jak gołąbki.
  5. Na patelni rozgrzej część oleju i smaż sajgonki na złoty kolor, obracając w trakcie. Uzupełniaj olej podczas smażenia. Gotowe sajgonki przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
  6. Podawaj z sosem sojowym grzybowym i sosem chili.