Wieprzowina po wietnamsku

Doskonała propozycja na ekspresowy obiad pełen orientalnych smaków! Soczyste mięso, chrupiące warzywa i delikatne pędy bambusa House of Asia skąpane w aromatycznym sosie ostrygowym i rybnym. Całość dopełnia jajko sadzone, które dodaje aksamitności każdemu kęsowi. Gotowe w 20 minut – idealne na szybki, ale wyjątkowy posiłek!

5 / 5. Ilość głosów: 279

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż mięso dokładnie je rozdrabniając i mieszając od czasu do czasu. Przełóż do miski. Na tej samej patelni podsmaż cebulę, paprykę, imbir, czosnek i chili. Dodaj sos rybny, cukier i wodę, smaż całość około 3 minuty.
  2. Włóż mięso z powrotem na patelnię, dodaj wypłukane pędy bambusa i dokładnie wymieszaj. Dopraw sosem ostrygowym, przyprawą chińską i podsmaż całość około 1 minutę. W razie potrzeby można zagęścić sos skrobią wymieszaną z zimną wodą.
  3. Usmaż jajka sadzone.
  4. Mięso przełóż na talerz. Na wierzch połóż jajko sadzone i posyp całość szczypiorkiem. Danie można podać z ulubionymi warzywami oraz ugotowanym ryżem.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Pędy bambusa paseczki 225g House of Asia

Pędy bambusa paseczki 225 g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI