Przygotuj z nami wietnamską kanapkę z chrupiącą bagietką, aromatyczną karkówką i świeżymi warzywami. Dzięki dodatkowi Sosu Yakitori House of Asia, danie nabiera głębi smaku i unikalnego charakteru.
Liczba porcji:
2
|
Czas: 30 min
|
Składniki
|
Sposób przygotowania
- Karkówkę zamarynuj w 50 g sosu yakitori z dodatkiem soli i pieprzu, odstaw na 10-15 minut. Następnie usmaż na rumiany kolor i wymieszaj z pozostałą częścią sosu yakitori.
- Do rondelka wlej ocet, wodę oraz cukier, zagotuj, wymieszaj, a następnie zalej marchewkę i rzepę, odstaw do wystudzenia.
- Pasztet zmiksuj na gładką masę.
- Bagietki przekrój wzdłuż, ale nie przecinaj do końca, wyjmij nadmiar miąższu, a następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 ° C na 5-6
- Wymieszaj sos chili/do spring rolls z majonezem.
- Zrumienione bagietki posmaruj sosem majonezowym, następnie pasztetem, dodaj usmażoną karkówkę, marynowane warzywa, pod koniec dodaj jeszcze sos i posyp kolendrą.
|