Wrapy z kaczką i makaronem Chow Mein pszenno-gryczanym Smykwkuchni



Wrapy z kaczką i makaronem pszenno-gryczanym Karolina Smyk w Kuchni House of Asia

Jeszcze takich wrapów nie widzieliście! Karolina Smykwkuchni zdradza sekret na proste, ale wyjątkowe w smaku i wyglądzie wrapy. Kaczka zamarynowana w mieszance z sosu do kaczki, sosu sojowego i rybnego w połączeniu z naszym najnowszym pszenno-grycznym makaronem ma nieziemski smak! Przekonajcie się sami 

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu Chow Mein pszenno-gryczanego
  • 4 wrapy pełnoziarniste
  • 2 podudzia z kaczki pekin
  • olej rzepakowy
  • 1 marchewka
  • dymka wedle uznania
  • chilli wedle uznania
  • sezam wedle uznania
  • pasta chilli

Marynata do mięsa:

Sposób przygotowania

  1. Mięso oddziel od kości, potnij na małe kawałki i zamarynuj. Smaż na oleju w woku, kiedy mięso będzie gotowe, możesz dodać dymkę lub kolendrę wedle uznania i preferencji.
  2. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku.
  3. Na patelnię dodaj 2 łyżki oleju, sezam, całość podpraż, dodaj makaron i pociętą w tagliatelle marchewkę. Całość smaż na wysokim ogniu.
  4. Dopraw sosem sojowym i chilli lub dymką/kolendrą/natką.
  5. Wrapy posmaruj pastą chilli, dodaj gorący z patelni makaron, kaczkę, posyp dymką i zroluj wrapy.

TIP: Jeśli masz ochotę, możesz również wrapy ugrillować lub podsmażyć na patelni.