W takie chłodne, deszczowe dni nie trudno o infekcję i przeziębienie. Dlatego w szczególności powinniśmy zadbać o nasz organizm i wspomagać go naturalnie. Idealnym, znanym od wieków napojem wzmacniającym odporność jest złote mleko. Aneta Korzeniecka- Dietetyk Kliniczny House of Asia, przygotowała dla Was magiczny i prosty w przygotowaniu napój, który wykazuje silne działanie przeciwwirusowe, antybakteryjne, rozgrzewające i skraca czas infekcji. Świetnie nadaje się w pierwszych dniach przeziębiania, na gorączkę, katar czy ból gardła. A regularnie spożywany chroni przed zachorowaniem. Jaka jest jego tajemnica? Sekret tkwi w głównych składnikach:
- kurkuma – silnie przeciwzapalna i rozgrzewająca, zalecana w chorobach nowotworowych i wielu innych np. Alzheimera
- mleczko kokosowe – odpowiednie dla wegan i alergików, tłuszcz w nim zawarty (głównie tzw. MCT) umożliwia biodostępność kurkuminy, dodaje energii;
- pieprz – zawarta w nim piperyna wspomaga wchłanianie kurkuminy.
Dodatkowo miód, imbir i przyprawy sprawią, że jest to potężna dawka ZDROWIA!
Liczba porcji: 2 |
Czas: 5 min. |
Składniki
|
Sposób przygotowania
|