Mamy dla Was prawdziwy hit, który odczaruje zwykłą grzybową. Idź za myślą naszego Szefa Kuchni i dodaj aromatycznych grzybów Shiitake, grzybowego sosu sojowego i pastę Miso. Wszystkie te składniki idealnie ze sobą współgrają i odpowiadają za niezwykły smak i aromat dania.
Składniki60 g Grzybów Shiitake suszonych House of Asia 1/2 opakowania Makaronu Mie gniazda House of Asia 1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 2-3 ząbki czosnku drobno posiekane 1-2 łyżki Sosu sojowego grzybowego House of Asia do smaku 1 łyżka Pasty Miso House of Asia 500 ml bulionu warzywnego 1 cebula pokrojona w kostkę 2 łyżki oliwy z oliwek Pieprz czarny do smaku 4 łyżki posiekanego szczypiorku |
Sposób przygotowania1.Grzyby Shiitake namocz w zimnej wodzie, następnie zagotuj, wystudź i pokrój w paski. 2. Do garnka wlej oliwę, podsmaż pastę miso z pastą z czosnku, cebulą, dodaj grzyby i wymieszaj. Następnie wlej bulion, grzybowy sos sojowy i gotuj na średnim ogniu przez 15-20 minut. 3. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 4.Gotową zupę dopraw pieprzem, podawaj z makaronem oraz świeżym szczypiorkiem.
|