Bomba antyoksydantów to właśnie miso! Ta zupa to sekret zdrowia i młodego wyglądu. Działa jak naturalny antybiotyk, a to za sprawą pasty miso, która jest zrobiona ze specjalnie fermentowanej soi i ryżu. Ma delikatny i lekko słony smak. Rozgrzewa i dodaje energii, a przy tym jest lekkostrawna. Można zacząć od niej dzień, ale jest też polecana dla osób na diecie odchudzającej.
Składniki
|
Sposób przygotowania1. Makaron i wodorosty przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Grzyby shiitake mocz w ciepłej wodzie, aż będą miękkie i pokrój je w plastry. 3. W garnku rozgrzej olej, podsmaż przez minutę cebulę, pastę z czosnku, pastę z imbiru, marchewkę i grzyby. 4. Zalej wszystko wodą, dodaj sos sojowy i tofu. Gotuj przez 7 minut, pod koniec wlej olej sezamowy, dodaj miso i gotuj chwilę, aż pasta się rozpuści. 5. Wyłóż w miskach makaron, wakame, zalej zupą miso. 6. Danie udekoruj szczypiorem. |