Zupa pho z grzybami słomkowymi



Zupa pho z grzybami słomkowymi House of Asia

Sięgnij po szybki i łatwy przepis na aromatyczną zupę Pho z dodatkiem grzybów słomkowych. Dziękujemy za wykonanie dania @mientablog.

Składniki

  • ½ opak. makaronu Vermicelli
  • 1 saszetka pasty Zupa Pho (50 g)
  • 100 g grzybów słomkowych przekrojonych na pół
  • 500 ml bulionu warzywnego (lub ew. wody)
  • 1 kapusta pak-choi (lub kapusta pekińska) pokrojona w grubą kostkę
  • 20 g marchewki pokrojonej w paski

Sposób przygotowania

  1. Bulion lub wodę przelej do garnka, dodaj pastę Zupa Pho, marchew, pokrojone grzyby i gotuj na wolnym ogniu przez 20 min.
  2. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  3. Do misek rozłóż makaron i pokrojoną kapustę pak-choi. Całość zalej wrzącym bulionem.

TIP: Aby danie było bardziej aromatyczne udekoruj je świeżą kolendrą i szczypiorkiem.