Zupa Tom Yum Kung z kurczakiem Jakjalubiejesc



Zupa Tom Yum Kung z kurczakiem House of Asia

Odkryj przepis na tajską, kremową zupę z kurczakiem. Sekretem całego przepisu jest połączenie pasty Tom Yum, grzybów słomkowych i sosu rybnego, który jeszcze bardziej podkreśli smak tej wyjątkowej zupy. Monika z jakjalubiejesc pokaże Wam jak w łatwy sposób przygotować to tajskie danie!

Składniki

Sposób przygotowania

1. Do garnka wlej bulion i dodaj pastę tom yum, całość wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Dodaj grzyby słomkowe, dopraw sosem rybnym i sokiem z limonki.
2. Dodaj pomidorki i kurczaka, gotuj przez 5-6 minut na wolnym ogniu.

TIP: Dla wzbogacenia smaku dodaj do zupy Mleczko Kokosowe BIO 5-7% Kara i posyp świeżą kolendrą.